I min nya bok Baka bullar så testade jag att gör bullar fyllda med äppelmos rosa äppelmos. Helt fantastiska och den söta bullen tillsammans med den sötsyrliga äppelmosen gifter sig så bra ihop! Idag blev det saffransbullar med rosa äppelmos gjord på Ingrid Marie-äpplen, såååå gott! En riktigt julig och lyxig bulle! Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Saffransbullar med rosa äppelmos, 30 st. 5 dl mjölk 50 g jäst för söta degar 1 g saffran, 2 pkt 1 tsk strösocker 200 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 2 dl strösocker 14 dl Vetemjöl special (840 g) Fyllning: 1/2 sats rosa äppelmos, receptet hittar du här: Rosa äppelmos Pensling: 50 g smör strösocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan. 4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning. 5. Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller dubbelt så långt för hand till en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna av bunken. 6. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter 7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i ca 30 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle och lägg på plåt med bakplåtspapper. 8. Täck med bakduk, låt jäsa 30-45 minuter. Värm ugnen till 250 grader. 9. Gör en ordentlig fördjupning i bullen och fyll med rosa äppelmos. 10. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna. 11. Bullarna går utmärkt att frysa, jag penslar med smör och doppar i socker vid servering. Vill du ha fler tips till julbaket så hittar du alla mina recept här: Baka till jul