Jag har hört talas om och sett många testat att göra saffransbullar på fördeg och som den nyfikna själ jag är så måste jag testa! Bullarna blev riktigt saftiga, fluffiga och supergoda! Det är absolut värt att testa och en saffransbulle är ju alltid rätt, men det är liksom inte som natt och dag i smaken mot ett vanligt recept utan en liten skillnad. Jag gjorde dem till gullvagnar som den här rullningen kallas. Då får man två lussekatter direkt :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Saffransbullar på fördeg, 20 st Fördeg: 5 dl mjölk 1 g saffran 1 tsk strösocker 50 g jäst 9 dl vetemjöl Deg: 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 1 tsk salt 5-6 dl vetemjöl Pensling: 1 ägg russin Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader, mortla saffran med socker och rör ut med mjölken. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken, blanda i mjölet och låt degen jäsa under duk 20 minuter. 3. Arbeta i smör, socker, salt och resten av mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt för hand. Täck med duk och låt 30 minuter. 4. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda ihop. Rulla klassiska lussekatter och vill du göra gullvaknar så lägger du två stänger i kors och snurrar in varje del precis som en klassisk lussebulle. 5. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, täck med duk och låt jäsa 60 minuter. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg, tryck i russin rätt ordentligt så att de inte puffar upp. 8. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills de är lika gyllene ovanpå som under. 9. Låt svalna under duk. Här kan du se en video när jag rullar en massa olika filmer. Det här klippet är väääldigt gammalt så kvaliteten är väl sådär :) Men rullningen börjar på 3:25, den är rolig! [embed]https://youtu.be/wX9mqwAYoFg[/embed]