Jag älskar verkligen att baka bullar i alla dess former, och nu när det vankas advent och julbak så blir det massor av saffransbullar! Idag testade jag att göra klassiska snurror med vaniljfyllning. Alltså, de här smälter i munnen och är bland de saftigaste saffransbullarna jag gjort. Jag penslade kina saffranssnurror med sockerlag efter att de bakats, på det sättet får de en fin lyster och håller sig saftiga extra länge! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Saffranssnurror, 24 stycken 5 dl mjölk 50 g jäst 1 g saffran 1 dl socker 1 tsk salt 13 dl vetemjöl (780g) 150 g rumsvarmt smör Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 msk vaniljsocker 1 dl strösocker Pensling: 1 dl vatten 1 dl socker pärlsocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 35-37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. 3. Mortla saffran med lite av sockret. Blanda i saffran, resten av sockret, salt och vetemjöl i degvätskan. 4. Arbeta in det rumsvarma smöret och knåda degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. 5. Täck över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter. 6. Medan degen jäser så blandar du smöret, vaniljsocker och socker till fyllningen. 7. Kavla ut degen till en stor rektangel på ett lätt mjölat bakbord, bred på fyllningen och vik ihop långsida mot långsida. 8. Skär 24 stycken strimlor av degen. Tvinna varje remsa och sno ihop till en kut med änden underst. 9. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Baka bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. 11. Koka upp vatten och socker tills sockret löst upp sig. När bullarna tas ur ugnen så penslar du dem direkt med sockerlagen medan bullarna är på plåten. Strö över pärlsocker. 12. Låt bullarna svalna på galler och sedan är det dags att provsmaka! Vill du ha fler tips på goda saffransbullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar Bland annat de här saffransgifflarna fyllda med vit choklad, så goda! Receptet hittar du här: Saffransgifflar fyllda med vit choklad Lycka till, och spela riktigt härlig julmusik när du bakar dessa, det är nästan halva nöjet :) Saffranssnurror går utmärkt att frysa.