Här är mitt recept på mina saftigast semlor! Jag har i MYCKET kardemumma och bullarna blir både smakrika och saftiga och degen passar att göra alla sorters bullar med. Idag gjorde jag små semleknutar för att få en lite roligare form än vanligt rund :) När man fotar semlor så är det i princip obligatoriskt att ta en: Titta-vad-fint-jag-pudrar-florsocker-bild :) Jag ringde in min kompis Micke Brunk som fick agera pudrare, tack! Saftiga semlor, 24 st 50 g röd jäst 5 dl mjölk 1 dl strösocker 1 ägg 1 msk nymalen kardemumma 1 tsk salt 14 dl vetemjöl (840g) 150 g rumsvarmt smör + 1 ägg att pensla med Vid servering: Grädde Florsocker Recept på mandelmassa hittar du här: Mandelmassa Gör så här: 1. Ljumma mjölken till ca 30 garder. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken. 3. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, salt och allt vetemjöl. Börja att arbeta ihop till en deg, och tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och fortsätt arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 för hand tills degen lossnar från kanterna av bunken. 4. Låt degen jäsa till dubbel storlek, allt från 40-60 minuter. 5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i 2 delar. Dela varje del i 12 bitar. Dela varje del i två lika delar, rulla ut dem till en lång rulle och tvinna ihop, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på plåt med bakplåtspapper. 6. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler. 9. Skär ut ett lock på bullarna, gröp ur lite av bullen och lägg i en skål. 10. Mosa mandelmassan med urgröpet från bullen och lite grädde så att det blir så krämigt som precis du vill ha det. 11. Fyll med mandelmassa, spritsa lite grädde, på med lock och florsocker, sedan är det bara att njuta!! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda och saftiga semlor? Karlsbadersemlan är en riktig höjdare! Receptet hittar du här: Karlsbadersemla Lycka till i köket, och njut av ett av de godaste bakverken enligt mig!