Jag älskar alla roliga varianter av semlor som finns och tycker det är så kul med all kreativitet. Men när det kommer till att äta en semla så är det denna jag väljer framför alla andra. Här nedan ser du även en film när jag bakar dem så att du lätt kan följa med i de olika stegen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaHär kan du se videon när jag bakar de här semlorna. Semlor med rostad mandelmassa, 24 st.5 dl mjölk50 g röd jäst1 dl strösocker1 ägg1 msk mortlad kardemumma1 tsk salt14 dl vetemjöl special (840g)150 g rumsvarmt smör+ 1 ägg att pensla medRostad mandelmassa till ca 12 semlor (Jag har i rätt mycket i varje semla)200 g sötmandel200 g florsocker2 äggvitorRäkna med cirka 3 dl grädde för 8 semlor, jag brukar vispa i lite vaniljsocker för att få lite extra smak.Gör så här:1. Ljumma mjölken till ca 37 garder.2. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken.3. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, salt, vetemjöl. Börja att arbeta ihop till en deg, och tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och fortsätt arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand tills degen lossnar från kanterna av bunken.4. Låt degen jäsa 30 minuter under duk.5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i 2 delar. Dela varje del i 12 bitar, rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.6. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.9. Mandelmassan - Rosta mandlarna på 200 grader i cirka 10-15 minuter. Låt nötterna svalna något.10. Mixa nötterna till ett riktigt fint pulver.11. Tillsätt florsocker och mixa tills välblandat.12. Knäck i äggvitorna och mixa till en krämig mandelmassa, använd direkt till semlor, eller förvara i kylen upp till en vecka.13. Skär ut ett lock på bullarna, gröp ur lite av bullen och lägg i en skål.14. Mosa mandelmassan med urgröpet från bullen och lite vispgrädde så att det blir så krämigt som precis du vill ha det.15. Fyll semlorna med mandelmassa, spritsa lite grädde, på med lock och florsocker, sedan är det bara att njuta!! Vill du ha fler varianter av semlor så har jag samlat massor av recept här: Semlor