Jag älskar verkligen släta bullar, allt måste inte ha massa fyllning och jox utan en slät god bulle penslad med smör och doppad i socker kan vara himmelskt gott! Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Släta bullar pepparkaka, 30 st 5 dl mjölk 50 g jäst 150 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 0,5 tsk salt 1 msk nystött kardemumma 2 tsk mald kanel 2 tsk mald ingefära 1 tsk mald nejlika 13 dl vetemjöl + lite till utbakning PENSLING: 50 g smör 2 dl strösocker Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och alla kryddor. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla till en lång rulle och dela i 30 lika stora delar. 6. Rulla runda bullar och läg på plåt med bakplåtspapper. 7. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Baka bullarna mitt i ugnen i 8–10 minuter. 9. Låt bullarna svalna på galler. Pensla med smält smör och doppa i socker vid servering. Gillar du bullar med smak av pepparkaka ska du kika in dessa! Pepparkaksbullar