Saffransbullar är en storfavorit att baka! Jag har verkligen fastnat för det här med att pensla med smör och doppa i socker, det ger liksom saffransbullen den där extra kicken som är sååå god! Saftiga sockerbullar med mycket smak av saffran! Det dyker upp nya recept hela tiden, häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så missar du inget! Saftiga saffransbullar, 40 st. 5 dl mjölk 50 g jäst för söta degar 1 g saffran, 2 pkt 1 tsk strösocker 200 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 2 dl strösocker 14-15 dl Vetemjöl special Pensling: 50 g smör 2 dl strösocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan. 4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning. 5. Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller dubbelt så långt för hand till en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna av bunken. 6. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter 7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i ca 40 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. 8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk, låt jäsa 30-45 minuter. Värm ugnen till 250 grader. 9. Grädda bullarna mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. 10. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker. 11. TIPS: Om du inte ska servera alla bullarna på en gång, frys in dem utan att pensla med smör och socker, sedan när du ska bjuda på dem så gör du det precis innan. Då blir bullarna finast och smakar som nybakat varje gång! Vill du ha tips på gott julgodis så hittar du massor av recept här: Julgodis