Jag älskar verkligen att baka bullar, ja egentligen allt med deg men bullar är en klar favorit! Jag har ju till och med skrivit en hel bok om bullar för att jag älskar det så mycket! Idag blev det sockerbullar med vanilj, dessa fullkomligt smälter i munnen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Sockerbullar med vanilj, 24 st 5 dl mjölk 50 g röd jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk salt 13 dl vetemjöl special + lite till utbakning Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 3 msk vaniljsocker 1 dl strösocker Pensling: 50 g smält smör 2 dl strösocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker och salt. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. 5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på ca 60x40cm. 6. Bred ett tunt lager fyllning på degen.Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i. 7. Skär strimlor på ca 2 cm, tvinna och snurra ihop till en rulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper. 8. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. 10. Låt bullarna svalna på galler. 11. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker. TIPS: Ska ni inte äta alla bullar på en gång så går de utmärkt att frysa in innan du penslar med smör och doppar i socker. Sen när det är dags att bjuda på så tinar du upp dem och penslar och doppar. Fryser man in dem när de är penslade så smälter sockret i frysen. De är goda ändå, men inte lika fina :) Jag bakar av de här bullarna utan att pensla med ägg eftersom jag ska pensla med smör efteråt. Det går utmärkt att pensla med ägg och ha på pärlsocker också om man hellre vill göra det. Vill du ha fler recept på bullar så hittar du massor av mina recept här: Fredriks bullar Blir du nyfiken på min bok som är dedikerad bullen så hittar du den här: Baka bullar (Annonslänk)