Saftiga saffransbullar penslade med smör och doppade i socker, det är min favorit i vilken form de än är! Idag blev det härliga kringlor, de blev gulliga tycker jag :) Längre ner i inlägget hittar du ett litet klipop hur jag formar dem. Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Saffranskringlor, 40 st.5 dl mjölk50 g jäst för söta degar1 g saffran, 2 pkt1 tsk strösocker200 g rumsvarmt smör1 tsk salt2 dl strösocker14 dl Vetemjöl special (840)Pensling:50 g smör2 dl strösockerGör så här:1. Ljumma mjölken till 37 grader.2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan.4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning.5. Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller dubbelt så långt för hand till en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna av bunken.6. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i ca 40 bitar. Rulla varje bit till en rulle och vik som en kringla. Se klipp längre ner.8. Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk, låt jäsa 30-45 minuter. Värm ugnen till 250 grader.9. Grädda kringlorna mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.10. Vid servering, pensla med smält smör och doppa i socker. De som inte ska ätas på en gång fryser man in innan man penslar dem annars smälter sockret.Här är ett litet klipp hur jag formar dem:Jag ville ha dem rätt små och att de jäste ihop utan hål i mitten så att de inte blir torra så lätt. Vill du ha fler goda recept med saffran så hittar du massor av tips här: Baka med saffran