Solskensbullar är så gott! Fluffiga bullar fyllda med vaniljkräm som jag penslar med smör och doppar i socker. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Solskensbullar - Bullar med vaniljkräm, 24 st Vetedeg: 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1,5 dl strösocker 2 tsk nymalen kardemumma 1 tsk salt 13-14 dl vetemjöl special 150 g rumsvarmt smör Vaniljkräm: 2,5 dl mjölk 1/2 st vaniljstång 3 st äggulor 0,75 dl strösocker 2 msk maizenastärkelse 25 g smör Topping: 50 g smör 1,5 dl strösocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. 3. Tillsätt socker, kardemumma, salt mjöl och det rumsvarma smöret. 4. Arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 5. Förbered vaniljkrämen – Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, tillsätt mjölken, låt koka upp. Dra av från värmen och låt vila 10-15 minuter. 6. Vispa äggulor, strösocker, och maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken. 7. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ett par minuter. 8. Tag bort ifrån värmen, plocka upp vaniljstången, blanda i smöret. Häll krämen i en kall skål och låt svalna. 9. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i vaniljkräm i varje hål. 11. Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna. Vill du ha mer inspiration till bullbaket? Då hittar du massor av recept på bullar här: Fredriks bullar