De här bullarna alltså, saftiga solskensbullar fyllda med en extra god vaniljkräm smaksatt med citron. Dessa måste bara testas! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Solskensbullar – Bullar med citronvaniljkräm, 24 st Vetedeg: 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1,5 dl strösocker 2 tsk nymalen kardemumma 1 tsk salt 13-14 dl vetemjöl special 150 g rumsvarmt smör Vaniljkräm: 2,5 dl mjölk 1/2 st vaniljstång 3 st äggulor Skal från 1 citron, endast det yttersta 0,75 dl strösocker 2 msk maizenastärkelse 25 g smör Topping: 50 g smör 1,5 dl strösocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i degbunke och häll över mjölken. 3. Tillsätt socker, kardemumma, salt mjöl och det rumsvarma smöret. 4. Arbeta degen i 10 minuter. Lägg på jäslocket och låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Förbered vaniljkrämen – Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, tillsätt mjölken, låt koka upp. Dra av från värmen och låt dra i 15 minuter. 6. Vispa äggulor, strösocker, maizena och citronskal luftigt, vänd ner i vaniljmjölken. 7. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ett par minuter. 8. Tag bort ifrån värmen, plocka upp vaniljstången, blanda i smöret. Sila krämen genom en sil och låt svalna. 9. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i vaniljkräm i varje hål. 11. Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna. 12. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker. Vill du ha fler recept på bullar så hittar du massor av mina recept här: Fredriks bullar