Här är ett riktigt bra recept på toscabullar! Tricket för att inte toscan ska rinna ut är att göra snurror så att fyllningen håller sig i mitten! Jag fyllde dem med vanilj, men det kan du variera med choklad, kanel eller något annat gott. Toscabullar, cirka 24 stycken 50 g jäst 5 dl mjölk 1 dl strösocker 1 msk mortlad kardemumma 1 tsk salt 150 g rumsvarmt smör ca 13 dl vetemjöl Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 msk vaniljsocker Toscaglasyr: 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Pensling: 1 dl strösocker 1 dl vatten Gör så här: 1. Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till fingervarmt (35-37 grader) 2. Rör ut jästen med mjölken. 3. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, smör och nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg som lossnar från kanterna från bunken. Cirka 5 minuter i maskin, eller 10 för hand. 4. Låt degen jäsa 30 minuter. 5. Rör samman alla ingredienser till fyllningen. 6. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla till en stor rektangel på cirka 60x40 cm. Bred på fyllningen och vik ihop långsida mot långsida. 7. Skär remsor på cirka 2 cm som du tvinnar och snurrar ihop till en snurra. Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Blanda samman alla ingredienserna utom mandelspånen till toscan i en kastrull. Låt det koka upp och sjud i ett par minuter. Tillsätt mandelspånen. 9. Gör en liten fördjupning i mitten på bullarna och fyll med cirka 1 msk tosca. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. 10. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla bullarna direkt de kommer ur ugnen. 11. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk över. Bullarna går utmärkt att frysa. TIPS: Att pensla med sockerlag ger glansiga saftigare bullar, men om du inte vill så kan du pensla med ett uppvispat ägg innan du bakar av dom istället. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar