Häromveckan hade jag besök av Lennie Hansson och vi filmade både bakning och matlagning till Youtube. Vi gjorde även en live på Instagram där vi lagade mat, den kan du se här: Live med Fredrik och Lennie. Lennie är superduktig på matlagning, men han har inte bakat så mycket så han ville att jag skulle visa hur jag gör mina godaste bullar. Så det gjorde vi! Hela videon hittar du här nedanför samt receptet på världens godaste vaniljbullar! Här hittar du hela videon. Prenumerera gärna på Lennies kanal Lennie Hansson och min kanal Fredriks Fika [embed]https://youtu.be/HjW_3TC0EDA[/embed] Vaniljbullar, 24 st 5 dl mjölk 1 vaniljstång 50 g röd jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk salt 13 dl vetemjöl special (780 g) + lite till utbakning Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 0,5 dl vaniljsocker 1 dl strösocker Pensling: 50 g smält smör 2 dl strösocker Gör så här: 1. Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur vaniljfröna och lägg både stång och frön i kastrullen. Ljumma till 37 grader och låt stå och dra några minuter. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker och salt. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. 5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på ca 60x40cm. 6. Bred ett tunt lager fyllning på degen.Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i. 7. Skär strimlor på ca 2 cm, tvinna och snurra ihop till en rulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper. 8. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader över och underväme, 230 med varmluft. 9. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. 10. Låt bullarna svalna på galler. 11. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker. Vill du ha fler recept på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar