Solbullar toppade med färska jordgubbar, somrigt och så gott! Jag tänkte först om jag skulle lägga på jordgubbarna innan ugnen, men jag ville ha dem färska och det blev verkligen så gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Bullar med vaniljkräm – Solskensbullar, 24 stVetedeg150 g smör5 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 tsk kardemumma1,5 dl socker13-14 dl vetemjölVaniljkräm2,5 dl mjölk1/2 st vaniljstång3 st äggulor0,75 dl strösocker2 msk maizenastärkelse25 g smörTopping50 g smör1,5 dl strösockerFärska jordgubbar, ca 24 stGör så här:1. Smält smöret, häll i mjölken och värm vätskan till fingervarm ca 35 grader/fingervarmt.2. Rör ut jästen med vätskan i en bunke, tillsätt salt, kardemumma och socker.3. Blanda i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig lös deg, som inte ska klibba. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.4. Förbered vaniljkrämen - Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, tillsätt mjölken, låt koka upp. Dra av från värmen och låt vila 10-15 minuter.5. Vispa äggulor, strösocker, och maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken.6. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ett par minuter.7. Tag bort ifrån värmen, plocka upp vaniljstången, blanda i smöret. Häll krämen i en kall skål och låt svalna.8. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.9. Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i vaniljkräm i varje hål.10. Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna.11. Smält smöret och pensla bullarna runtom utan att pensla vaniljkrämen, doppa den penslade delen i strösocker. Avsluta med att lägga på skivade jordgubbar. Vill du ha ännu fler recept med jordgubbar så hittar du massor av inspiration här: Jordgubbar