Underbara vaniljbullar! Det här är mitt godaste recept på vaniljbullar som idag blev små nystan. Nystan gör att man bakar in all god fyllning och det blir så fina bullar! Längre ner i inlägget hittar du en video när jag gjorde kanelnystan så att du kan se tekniken. Var inte rädd för mängden vaniljsocker, det är det som gör bullen helt magiskt god! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vaniljnystan, 24 st 5 dl mjölk 50 g röd jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk salt 13 dl vetemjöl special + lite till utbakning Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 1 dl vaniljsocker 1 dl florsocker Pensling: 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker och salt. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. 5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på ca 60x40cm. 6. Bred ett tunt lager fyllning på degen.Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i. 7. Skär tunna strimlor på ca 1 cm. Dra i dem lite försiktigt för att få dem långa och rulla ihop 2-3 av remsorna till ett nystan och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 8. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. 11. Låt bullarna kallna på galler. Här är en video när jag snurrar både snurror och nystan :) [embed]https://www.youtube.com/watch?v=lMr-0h875Vg[/embed] Vill du ha fler goda recept på bullar hittar du ala mina recept här: Fredriks bullar