Det var på tiden att jag gjorde detta igen, det är lätt 30 år sedan sist - After eight-päron! Och vet du vad, det är fortfarande lika gott! Grejen med denna efterrätt är ju att den är enkel, och då gör man med färdiga inlagda päron. Men vill du lägga in dem själv så skriver jag det i receptet också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika After Eight-päron, 6 portioner 6 st päronhalvor 6 st after eight Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Lägg päronen i en ugnsfast form med några matskedar av lagen i botten. 3. Lägg en after eight på varje päronhalva. 4. Gratinera i ugnen i 10-12 minuter tills chokladen smält och päronen är varma. 5. Servera med vaniljglass. Vill du lägga in päron själv gör du så här: 6 päron 3 dl vatten 3 dl strösocker 1/2 vaniljstång Gör så här: 1. Skala päronen. dela och kärna ur. 2. Dela vaniljstången, skrapa ur kärnorna och lägg både stjälk och kärnor i en kastrull. Tillsätt socker och vatten. Låt koka upp tills sockret smält. 3. Lägg i päronen. Låt dem sjuda tills de nästan är mjuka. (De fortsätter mjukna medan de ligger i den heta lagen och kallnar.) 4. Lägg de heta päronen i rena glasburkar, häll på sockerlagen och skruva på locket. Låt kallna och förvara svalt. När du ändå är igång så kan du ju lika gärna göra toscapäron också :) Toscapäron