Wowowowow vad detta blev gott! Enkel äppelpizza med kola och vaniljglass. Det smakar som äppelpaj och går blixtsnabbt att göra! När man gör dessa kan man duka fram med olika toppingar som kardemumma, kanel, olika nötter, strössel och låta gästerna göra sin egen äppelpizza. Jag älskar att bli involverad i köket när jag är på middag :) Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Äppelpizza, 4 portioner 4 tortillabröd 1 dl crème fraîche 1-2 äpplen 2 msk råsocker 2 tsk malen kanel 0,5 dl grovhackade hasselnötter (Kan uteslutas eller ta en annan nöt) 1 dl karamelliserad mjölk/dulce de le che eller kolasås + vaniljglass till servering Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. 2. Lägg tortillabröden på plåtar med bakplåtspapper och bred på ett tunt lager crème fraîche. 3. Skölj och kärna ur äpplena, jag lät skalet vara kvar. Skiva riktigt tunt, har du en mandolin är det perfekt, annars går det bra att skiva så tunt man kan också. 4. Fördela äpplena på bröden, strö över råsocker, kanel och hasselnötter. 5. Baka mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg. 6. Ringla över kola och servera med vaniljglass. Vill du ha fler goda recept med äpple så hittar du massor här: Baka med äpple