I veckan råkade både jag och Emil köpa bananer så vi hade på tok för många hemma. Emil ville baka dem med choklad och jag tyckte det var väl lite väl trist, så jag testade att baka med choklad, men även banoffeepaj! Det här mina damer och herrar blev vansinnigt gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfikaoch Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Bakad banoffeepaj, 4 portioner4 bananer100 g mörk choklad 1 dl dulce de leche2 dl vispad grädde alternativt vaniljglass2-3 digestivekexGör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skär ett djupt snitt i bananen, men inte ända igenom. Tryck till i ändarna så att den öppnar upp sig och blir lite mer som en båt. 3. Lägg bananerna i en ugnsfast form och fördela chokladen i snitten. 4. Baka mitt i ugnen i 5-6 minuter tills chokladen smält och bananen är genomvarm. 5. Ta ut ur ugnen, toppa med dulce de leche, vispgrädde och smula över digestivekex för crunch. Det här är verkligen lika enkelt som det är gott! Jag använde en 70%-ig choklad, det blir ju sött av både banan och dulce de leche så den mörka chokladen bröd av riktigt bra!Vill du ha fler tips på goda efterrätter så hittar du massor av tips här: Fredriks efterrätter