Det här inlägget innehåller reklam för mina böcker Idag bjuder jag på ett recept ur min senaste bok Baka med choklad! Banoffeepaj med smak av choklad, det här är ett av mina favoritrecept ur boken, lättbakat och smakar gudomligt gott med choklad! I boken Baka med choklad har jag ägnat hela boken till att just baka med choklad och inte temperering och praliner. Är du intresserad av hela boken så hittar du den här: Baka med choklad (Annonslänk) Banoffepaj med choklad, 8 bitar 16 digestivekex 250 g 1 msk kakao 100 g smör 50 g mörk choklad 1 burk dulce de leche, 400 g 2 bananer 2,5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Krossa kexen i en matberedare till ett fint pulver. Blanda i kakao. 2. Smält smöret, blanda med kexen och tryck ut blandningen i en pajform på ca 20 cm i diameter. Ställ skalet i kylen för att stelna ca 30 minuter. 3. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda chokladen med dulce de lechen och rör till en jämn kräm. 4. Fyll pajen med chokladkolakrämen, skiva bananerna och fördela på pajen. 5. Vispa grädden med lite vaniljsocker spritsa över hela. Garnera gärna med lite strössel eller choklad! Den här banoffeepajen är verkligen den godaste jag någonsin testat! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Jag har faktiskt släppt fyra böcker nu vilket jag är så tacksam att jag har fått göra! Du hittar alla böcker här: Fredrik Nyléns böcker (annonslänk)