Bavarian Raperry Cream, eller Bayersk Hallonmousse på Svenska, det blev nästa recept jag testar på min Julia Child-vecka! För mig ett helt nytt sätt att göra mousse på, och smaken blev ljuvlig! Jag droppade lite färsk hallonpuré ovanpå så det blev nästan som små hjärtan när jag drog lite med en sticka runt i skålen, kanske något till Alla hjärtans dag! :) Det jag uppskattar med dessa underbara recept är att de är så genuina och det finns en tanke med varje moment. Det är inget för den som bara vill "slänga ihop" något, men verkligen något för dig som vill ha en utmaning i köket! Man lär sig mycket när man bakar och lagar mat från Julia Child, det kan jag skriva under på :) Receptet är översatt och halverat, så måtten är lite sisådär, men det fungerade alldeles utmörkt. Du kan t.ex väga både apelsinjuice och grädden till 60g, det är så gott som precis lika mycket. Raspberry Bavarian Cream: 4 portioner 0,6 dl apelsinjuice 3/4 msk gelantinpulver 3 äggulor 1 1/4 dl socker (75g) 1 tsk maizena 3/4 dl kokande mjölk 3 äggvitor En nypa salt 2 tsk socker 0,6 dl vispgrädde 225 frysta/upptinade hallon eller färska + Lite färska hallon att garnera med Gör så här: 1. Blanda apelsinjuice och gelantinpulver i en skål och låt stå 10 minuter 2. Vispa äggulor, socker och maizena tills det är ljusgult 3. Vispa ner den heta mjölken i äggulorna, lite i taget 4. Häll smeten i en kastrull och ställ den på en medelvarm platta. Rör med en träslev hela tiden till blandningen är tjock och fastnar på träskeden 5. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner gelantinblandningen, rör tills det är välblandat 6. Häll smeten i en ren skål 7. Vispa äggvitorna och salt tills fluffigt, tillsätt 2 tsk socker lite i taget och vispa tills det blir mjuka toppar 8. Vänd ner äggvitorna i krämen försiktigt, och låt kallna i vattenbad, rör då och då. 9. Vispa grädden tills den dubblats i storlek 10. Vänd ner grädden i den kalla krämen 11. Purea hallonen (Lägg dem i en sil och tryck med en sked för att få bort alla kärnor) Det ska bli ca 2- 2,5 dl puré 12. Vänd ner hallonpurén i krämen 13. Fördela krämen i glas eller portionsskålar och ställ i kylen minst 3 timmar. Servera med lite färska bär. Att puréa hallonen i en sil är rätt enkelt, och den puré som bli är precis hur god som helst, precis som den är! Hoppas att du blir lite inspirerad till att testa receptet. Det kan nog skrämma den mest erfarne, men jag lovar, det är roligt! Avslutar med ett visdomsord från Julia Child :)