Nu vet jag att inte alla är lika galna i blåbär som jag, men det här blev ju så gott och roligt med lite färg på våfflorna! Underbara blåbärsvåfflor med blåbärskompott, mums! Blåbärspulver är frystorkade blåbär helt enkelt, lättast att hitta på nätet för oss som bor på landet. Man kan mixa lite blåbär och ha i smeten också om man inte har blåbärspulver. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Blåbärsvåfflor, 12 st 100 g smör 5 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk salt 1 dl strösocker 2 msk blåbärspulver 3 ägg 4,5 dl mjölk, standard + smör till gräddning Blåbärskompott: 200 g blåbär 150 g syltsocker 1 tsk nymalen kardemumma Gör så här: 1. Börja med kompotten, blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud 2-3 minuter. Häll i en skål och låt svalna. 2. Smält allt smör i en kastrull eller i mikron, låt svalna något. 3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och blåbärspulver i en bunke. 4. Separera äggulor och äggvitor. Vispa i äggulor och mjölk i bunken. 5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. 6. Grädda våfflorna. Jag brukar alltid smörja järnet vid första gräddningen och sedan går det bra att grädda dem direkt. Kolla in den här härliga färgen på smeten! Älskar du också blåbär? Då hittar du massor av mina recept här: Baka med blåbär