En riktigt lyxig brownie med vispad blåbärspannacotta och citronsmul! Perfekt som efterrätt eller varför inte afternoon tea eller lyxfika! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Brownie med blåbär och citronsmul, 10 portioner Recept på vispad blåbärspanacotta hittar du här: Vispad blåbärspannacotta Brownie: 200 g smör 3 dl strösocker 1 ,5 dl kakao 1 tsk salt 1 msk vaniljsocker 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Citronsmul: 2 dl vetemjöl 2 msk socker 1 tsk vaniljsocker zest från 1 citron 75 g smör Dekoration: Citronmeliss, blåbär Gör så här: 1. Börja med att göra en halv sats av den vispade blåbärspannacottan. Den ska stå i kylen minst 4 timmar, men det går utmärkt att göra den dagen innan också. 2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper. 3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. 4. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna helt. 6. Höj ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och citronzest i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smuldeg. 7. Sprid ut smulet i en stor form eller en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter tills smulet fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden. 8. Vispa upp pannacottan, skär brownien i 10 lika stora bitar. 9. Spritsa pannacottan på brownien och strö lite citronsmul ovanpå. Dekorera gärna med lite kryddgrönt. Här har jag gjort en film när jag gör vispad pannacotta med hallon: [embed]https://youtu.be/iJAwNKxS8YQ[/embed] Hoppas ni gillar receptet och vill ni ha fler tips på goda efterrätter så hittar du massor av mina recept här: Fredriks efterrätter