En riktigt chokladig fudge brownie som jag toppade med vit chokladmousse med lime och passionsfrukt! En riktigt lyxig efterrätt till den som älskar choklad! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Brownie med vit chokladmousse, 8 portioner Fudge brownies 150 g smör 150 g mörk choklad 3,5 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg 2 dl vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en stor kastrull. Dela chokladen i mindre bitar och smält i smöret. 3. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker, salt och ägg och rör till en slät smet. 4. Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna innan du skär upp den. Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt 150 g vit choklad 1 st ägg 1 msk limejuice skal från 1 lime 1 passionsfrukt 3 dl vispgrädde Gör så här: 1. Hacka chokladen grovt och smält i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta. 2. Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen. 3. Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke. 4. Vispa upp ägget med limejuice, limeskalet och passionsfrukten med en gaffel så att det är välblandat. 5. Vispa grädden medelfast. 6. Vispa ner den smälta chokladen i det uppvispade ägget. 7. Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse. Spritsa och dekorera brownien efter tycke och smak. Det blir lite vit chokladmousse över, den använde jag för att dekorera tallrikarna. Vill du ha fler tips på goda efterrätter så hittar du masssor här: Fredriks efterrätter