Det här blev verkligen underbart gott! Pajsmul med krämig vaniljcheesecake tillsammans med smörstekta äpplen med kanel. En riktig höjdare som eftererrätt! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Cheesecake i glas med äpple, 4 portioner Pajsmul: 50 g smör 50 g havregryn 50 g strösocker 50 g vetemjöl Smörstekta äpplen: 2 äpplen 2 msk strösocker 1 tsk kanel 25 g smör Vaniljcheesecake: 200 g cream cheese 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Blanda smör, havregryn, socker och vetemjöl i en bunke och nyp ihop till ett smul. Strö ut på plåten och rosta i ugnen cirka 15 minuter, rör gärna ett par gånger så att du får jämn färg, låt svalna. 3. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar ca 1x1 sm. Stek tills de är mjuka i smör och pudra över socker och kanel. 3. Blanda cream cheese, grädde, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. 4. Varva pajsmul, cheesecake och äpplen i portionsglas. Gillar du det här receptet så gillar du säkerligen även detta! Äppelpajsglass!