Här är en riktigt enkel efterrätt som smakar vår! Cheesecake i glas med en riktigt god rabarberkompott! Vill man ha ännu mer smak kan man ha i lite nymalen kardemumma i kompotten, rabarber och kardemumma passar otroligt bra ihop! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Cheesecake i glas med rabarber, 4 portioner 100 g rabarber 50 g syltsocker med pektin 1 msk vatten Cheesecake: 5 digestivekex 25 g smält smör 200 g cream cheese 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker Dekoration: Kryddgrönt och bär Gör så här: 1. Skölj och skiva rabarbern. Lägg rabarber, syltsocker och vatten i en kastrull. 2. Låt koka upp och sjuda tills rabarbern är mjuk. Häll över kompotten i en skål och låt svalna. 3. Krossa eller mixa digestivekexen. Blanda med smälta smöret och fördela i fyra glas. 4. Blanda cream cheese, grädde och socker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. 5. Fördela cheesecake i glasen och varva med rabarberkompott. Dekorera efter tycke och smak. Vill du ha fler recept med rabarber så hittar du massor här: Baka med rabarber