Cheesecake i glas är verkligen en superenkel efterrätt som man kan variera med många goda smaker! Just nu är jag så sugen på både pepparkaka och saffran så det fick bli en kombination av båda! Saffranscheesecake är så gott, och jag toppade med lite sockrade frysta lingon som gav en härlig syra! Men det går bra att toppa med andra frukter och bär också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Cheesecake i glas med saffran, 4 portioner 10-15 pepparkakor 25 g smält smör 0,5 g mortlad saffran 1 tsk whiskey, cocgnac, vodka, citronsaft eller vatten 200 g cream cheese 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker Dekoration: Vispgrädde Kryddgrönt Lingon Gör så här: 1. Krossa eller mixa pepparkakorna och blanda med smälta smöret. Fördela i fyra glas. 2. Blanda saffran och vätska i en bunke så att den släpper färg och smak. 3. Blanda i cream cheese, grädde och socker i bunken. Vispa fluffigt med elvisp. 4. Fördela cheesecake i glasen och dekorera efter tycke och smak. De sockrade lingonen jag gjorde är frysta lingon rullade i strösocker. Vätskan du blandar ut saffranet med är ganska oviktig, man säger att t.ex cognac ger mer smak, men då måste det stå några dagar, så att jag har saffranet i en vätska har faktiskt mest för att få ut både färg och smak ur saffranet. Blandar man det direkt i smöret så blir det varken smak eller färg. Vill du ha fler recept med saffran så hittar du alla mina recept här: Baka med saffran