Jag älskar att göra cheesecake i glas eftersom det dels är så lätt att göra, och dels för att det är så gott! Idag blev det en cheesecake i glas med svarta vinbär. Jag dekorerade med det fina sockret av svarta vinbärsblad som du hittar här: Svartvinbärsbladssocker och så har vi vita smultron på tomten så de fick åka med. Det är alltså inte omogna jordgubbar i glaset :) Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Cheesecake i glas med svarta vinbär, 4 portioner 1,5 dl svarta vinbär 0,5 dl strösocker 5 digestivekex 25 g smält smör 200 g cream cheese 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker Dekoration: Färska bär Kryddgrönt Gör så här: 1. Blanda bär och socker i en kastrull. Låt koka up och koka tills bären kokat sönder och är mjuka. Häll upp i en ren skål och låt svalna. 2. Krossa eller mixa digestivekexen och blanda med smälta smöret. Fördela i fyra glas. 3. Blanda i cream cheese, grädde och florsocker i bunken. Vispa fluffigt med elvisp. 4. Blanda ner svarta vinbärskompotten i cheesecaken. 5. Fördela cheesecaken i glasen och dekorera efter tycke och smak. Älskar du också cheesecake så hittar du massor av recept här: Cheesecake