Riktigt läcker cheesecake med blåbärsswirl! Den här är en "No bake" cheesecake och som går utmärkt att förberedda flera dagar innan! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Cheesecake med blåbärsswirl Botten: 250 g digestivekex 75 g smör Fyllning: 1 dl blåbär 2 msk strösocker 4 gelatinblad 2 ägg 400 g färskost 2 dl crème fraiche 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 limefrukter Garnering: Blåbär och kryddgrönt Gör så här: 1. Smält smöret. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. 2. Klä en springform på 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i botten och ställ i kylen. 3. Blanda blåbär och 2 msk strösocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda tills sockret smält, ställ åt sidan och låt svalna. 4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 5. Dela äggen till gulor och vitor. Vispa äggvitorna riktigt fluffiga. 6. Vispa äggulorna med färskost, crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och skalet från två lime. 7. Pressa saften från limen och värm upp saften i en kastrull. Krama ur vätskan från gelatinbladen och smält i den varma limesaften. 8. Vispa ner gelatinet i färskostblandningen under konstant omrörning så att den inte stelnar för fort. 9. Avsluta med att vända ner äggvitorna och rör till en jämn smet. 10. Ta ur 1/5 av av cheesecakefyllningen och blanda med blåbären. Fyll formen med cheesecakefyllningen och fördela blåbärsdelen ovanpå och dra med en kniv för att skapa swirlmönster. Ställ i kylen minst 4 timmar. 11. Lossa cheesecaken ur formen och ta bort bakplåtspapperet. 12. Dekorera med blåbär och kryddgrönt. Vill du ha fler tips på vad du kan baka utan ugn kan du kika in här: Baka utan ugn