Idag testar jag ett recept från Queen of Cheesecake - Camilla Hamid! Cheesecake med jordnötssmör och choklad, sött och salt när det är som allra bäst! Det här var första gången jag gjorde en cheesecake på det här sättet, och det blev så otroligt krämigt och gott! Jag gjorde hennes recept med bara en pytteändring att jag hade mörk choklad som topping. Kika in på hennes recept här: Peanut butter and chocolate cheesecake – Cheesecake med oreos, jordnötssmör & choklad Se till att följa Camilla Hamid, hon är bäst på att inspirera till rolig och nyskapande bakning! Att Camilla är världens snällaste kollega också är bara grädde på moset, vi har alltid så kul när vi hörs! Cheesecake med jordnötssmör, 10-12 bitar Botten: 28 stycken oreokex (ca 2 paket) 50 g smör Fyllning: 600 g färskost 3 dl vispgrädde 2 dl jordnötssmör 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker Ganache & garnering: 100 g mörk choklad 1 dl vispgrädde salta & rostade jordnötter Gör så här: 1. Botten: Klä en springform på ca 23 cm med bakplåtspapper. 2. Mixa kexen till ett fint smul, gärna i matberedare med stavmixer och för hand funkar också bra. 3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop tills det blir en formbar kexmassa. 4. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen. 5. Fyllning: Vispa färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp. Detta tar några minuter. Tillsätt jordnötssmör och vispa lite till. 6. Sikta ner florsockret och vaniljsockret. Vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock cheesecakesmet med hjälp av en slickepott. Bre ut fyllningen över botten i springformen i ett så jämnt lager som möjligt. 7. Plasta in springformen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylskåpet för att stelna och sätta sig i minst 4h innan du toppar med ganachen. 8. Ganache: Finhacka chokladen. Värm upp grädden så den är riktigt het, men inte kokar. Häll grädden över chokladen och låt stå 1 minut. Rör sedan tills chokladen smält samman med grädden. 9. Låt ganachen svalna lite innan du toppar din cheesecake med den. Garnera med grovhackade salta och rostade jordnötter. 10. Servera cheesecaken direkt eller förvara den i kylskåpet. Pajbotten blev sååå god med oreos! Hoppas du testar detta recept. Det är andra receptet jag testat från camilla, sist var det detta: Sega havrerutor med choklad