Läcker cheesecake med lime och kiwi! Perfekt som dessert eller lyxigt fika. Den här är riktigt frisk och fina smaker av lime och kiwi! Jag testade inte bara en gång utan två att blanda ner kiwi i fyllningen, tydligen stelnar inte gelatin då :) Man lär sig något nytt varje dag! Så kiwi uppepå, och lime i fyllningen fick det bli! Cheesecake med lime och kiwi, 10 bitar Botten: 15 digestivekex 75 g smör eller margarin Fyllning: 4 gelatinblad 2 ägg 400 g färskost 2 dl crème fraiche 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 lime Garnering: 3 kiwifrukter Gör så här: 1. Smula sönder kexen fint, antingen för hand eller i mixer. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. 2. Tryck ut kexblandningen i springform på cirka 24cm i diameter och ställ i kylen. 3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 4. Dela äggen till gulor och vitor. Vispa äggvitorna riktigt fluffiga. 5. Vispa äggulorna med färskost, crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och skalet från två lime. 6. Pressa saften från limen och värm upp saften i en kastrull. Krama ur vätskan från gelatinbladen och smält i den varma limesaften. 7. Vispa ner gelatinet i färskostblandningen under konstant omrörning så att den inte stelnar för fort. 8. Avsluta med att vända ner äggvitorna. 9. Fyll formen med fyllningen och ställ i kylen minst 4 timmar. 10. Lossa cheesecaken ur formen, jag skar längs med kanten med en kniv innan så att den lossnar jämnt. 11. Dekorera med kiwi, sedan är det bara att hugga in! Jag slätar till botten med baksidan av en sked så att den blir riktigt rak. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter