Svarta vinbär är så gott att baka med, det har mycket smak och ger en härlig friskhet på bakverken! Idag blev det en cheesecake med svarta vinbär, och vem älskar inte cheesecake! Den här går utmärkt att göra med vilket bär du vill. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Cheesecake med svarta vinbär Botten: 250 g digestivekex 75 g smör Fyllning: 2 ägg 400 g färskost 2 dl crème fraiche 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 4 gelatinblad 3 dl svarta vinbär 0,5 dl strösocker 1 msk vatten Garnering: Svarta vinbär Kryddgrönt Gör så här: 1. Smält smöret. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. 2. Klä en springform på 24 cm i diameter med bakplåtspapper, både botten och kanterna. Tryck ut kexblandningen i botten och ställ i kylen. 3. Dela äggen till gulor och vitor. Vispa äggvitorna riktigt fluffiga. 4. Vispa äggulorna med färskost, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. 5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. 6. Blanda svarta vinbär, strösocker och vatten i en kastrull, låt koka upp och mosa bären med en gaffel. Låt sjuda ett par minuter tills bären är mjuka. 7. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i de varma svarta vinbären. 8. Rör ner svarta vinbären i färskostblandningen. 9. Avsluta med att vända ner äggvitorna och rör till en jämn smet. 10. Fyll formen med fyllningen och ställ i kylen minst 4 timmar. 11. Lossa cheesecaken ur formen och ta bort bakplåtspapperet. 12. Dekorera med blåbär och kryddgrönt. Vill du ha fler recept med svarta vinbär så hittar du alla mina recept här: Baka med svarta vinbär