Enkelt och gott! Cheesecake på glas passar perfekt att göra när du vill ha en lättalagad efterrätt! Det här är ett enkelt grundrecept som du kan variera på massor av sätt. Du kan även göra den glutenfri genom att använda glutenfria digestivekex. Jag toppade min cheesecake på glas med jordgubbar och blåbär, men det går självklart bra att använda vilka frukter och bär som helst. Jag tycker om när cheesecaken är lite frisk och krämig, därför använder jag turkisk yoghurt. Vill du ha den mildare kan du byta ut den mot t.ex vispad grädde. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Cheesecake på glas, 4 portioner 8 digestivekex 25 g smält smör 200 g färskost 2 dl turkisk yoghurt 1 dl florsocker rivet skal av 1/2 citron 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Krossa digestivekexen, blanda dem med det smälta smöret och fördela i 4 glas. 2. Rör ihop färskost, yoghurt, florsocker, citronskal och vaniljsocker. 3. Fördela i glasen ovanpå kexen. 4. Dekorera med färsk frukt och bär. Vill du ha tips på fler goda efterrätter så hittar du alla mina recept här: Fredriks efterrätter