När man har middag och vill bjuda på dessert tycker jag att detta är en av de bästa! Jag skulle ändå säga att det är rätt enkelt, och definitivt alltid uppskattat! Denna gång testade jag att ha i lite dulce de leche och jag hade lite mandelspån i botten av formen för att få lite mer att knapra på :) Receptet fungerar utmärkt även utan dulce de leche och mandelsån om du inte har det hemma! Ljuvligt len och krämigt innuti... Syndigt gott! Ingredienser 4-6 st: 100 g smör 100 g mörk choklad 2 ägg 1 dl socker 0,5 dl kakao 0,25 dl vetemjöl Mandelspån 4 msk dulce de leche Gör så här: 1. Sätt ugnen på 220 grader. 2. Smörj formarna och pudra med lite mjöl. Lägg lite mandelspån på botten 3. Finhacka chokladen 4. Smält smöret och smält chokladen i det varma smöret 5. Rör ägg och socker tills sockret löst upp sig, ej vispa 6. Häll i chokladen äggblandningen under omrörning, sikta i kakao och mjöl och blanda till en jämn smet. 7. Fyll formarna med chokladsmeten, toppa med en matsked dulce de leche i mitten av smeten 8. Baka dem mitt i ugnen ca 8-12 minuter, beroende på hur din ugn brukar bete sig. Jag bakade dessa i 10 minuter 9. Låt formarna stå några minuter, ta en tandpetare eller potatissticka och lossa försiktigt på kanterna och stjälp upp bakelsen på en tallrik. Pudra med lite florsocker. Direkt när de kom ut ur ugnen. Det doftar choklad i hela hemmet! De blev helt otroligt goda, och varje gång jag gör chokladfondant så blir jag överraskad över hur gott det blir! Har du aldrig testat så måste du göra det, typ NU! :)