Jag fortsätter på desserter nu när många vill ha tips på vad man kan göra till nyår. Något som aldrig är fel är en rejäl chokladfondant! Härligt kladdig inuti, och massor av choklad! Denna chokladfondant serverade jag direkt i skålarna, men det går såklart utmärkt att tippa ur dem också. Dulche de lechegrädde är bara för att lyxa till det lite extra ;) Kolla in den krämigheten! MUMS! Ingredienser 4 st. Chokladfondanter 100 g smör 100 g mörk choklad 2 ägg 1 dl socker 0,5 dl kakao 0,25 dl vetemjöl Dulce de lechegrädde: 2 dl grädde 2 msk dulce de leche Gör så här: 1. Sätt ugnen på 220 grader. 2. Smörj formarna och pudra med lite mjöl. 3. Finhacka chokladen. 4. Smält smöret och smält chokladen i det varma smöret. 5. Rör ägg och socker tills sockret löst upp sig, vispa inte, bara röra. 6. Häll i chokladen äggblandningen under omrörning, sikta i kakao och mjöl och blanda till en jämn smet. 7. Fyll formarna med chokladsmeten. 8. Baka dem mitt i ugnen ca 8-12 minuter, beroende på hur din ugn brukar bete sig. Jag bakade dessa i 10 minuter. 9. Ska chokladfondanten ätas direkt så är det bara att servera, men om du ska låta dem stå ett tag bör du kyla ner dem snabbt så att de inte efterbakas så mycket i formen. 10. Vispa grädden och rör ner dulce de leche. Servera gärna med lite färska bär. Du typ måste smaka på smeten när du gör chokladfondant, godaste smeten ever! :) För mer inspiration kan du kika in på mitt instagramkonto här: @fredriksfika Letar du efter fler desserttips så hittar du hela samlingen här: Fredriks desserter En liknande chokladfondant jag gjort är med dulce de leche i, alltså, så gott! Receptet på den hittar du här: Chokladfondant med dulce de leche Hoppas alla får ett riktigt gott slut och ett gott nytt! Jag står och väger på om jag ska göra den här chokladfondanten eller om jag ska göra min chokladmousse som jag gjorde tidigare i veckan, båda är ju lika goda! Receptet på denna hittar du här: Chokladmousse