En riktigt fluffig chokladmousse med en fin smak av rom. Mörk choklad och rom passar så himla bra ihop! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Chokladmousse med rom, 4 portioner 150 g mörk choklad 1 st rumsvarmt ägg 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 2 msk rom Garnering: Riven choklad, bär Gör så här: 1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen. 2. Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke. 3. Vispa upp ägget med med en gaffel så att det är välblandat. 4. Vispa grädden med vaniljsockret, grädden ska vara fluffig men ganska lös. 5. Tillsätt den smälta chokladen till det uppvispade ägget under kraftig omrörning. 6. Rör direkt ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse. Avsluta med att röra ner romen. 7. Fördela moussen i portionsglas, jag spritsade min mousse. Dekorera efter tycke och smak. Vill du ha fler recept på efterrätter så hittar du alla mina recept här: Fredriks efterrätter