Du vet när du är sugen på något gott, fast inte vill äta något onyttigt... fast ändå vill ha något gott! Då är chokladmousse på avokado svaret för dig! Det går till och med fortare att göra en vanlig chokladmousse. Jag sötade chokladmoussen med lite honung, men du kan söta den med t.ex agave eller kokossocker, eller vanligt florsocker om du vill det :) Chokladmousse på avokado, 2 portioner 2 mogna avokadon 0,5 dl kakao 3 msk honung 0,5 tsk vaniljpulver Gör så här: 1. Dela och ta ur kärnan ur avokadon och gröp ur i en skål. 2. Tillsätt kakao, honung eller annan sötning och vaniljpulver. 3. Mixa med en hushållsmixer eller mixerstav tills du har en krämig mousse. Smaka eventuellt av med lite mer honung eller sötning om du vill… 4. Häll eller spritsa moussen i serveringsglas och dekorera med lite färska bär. Servera moussen direkt. Chokladmousse på avokado blir verkligen otroligt moussig (kan man säga så?) men du förstår säkert vad jag menar. Verkligen fluffig och smakar mycket av choklad! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på desserter så hittar du massor här: Fredriks desserter Bland annat den här otroligt goda mjukglassen utan tillsatt vitt socker! Receptet hittar du här: Mjukglass paleo Jag kollade upp lite om avokado på sund.nu och där står det såhär om avokado: Avokado är en riktig superfrukt med mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter. Dom nyttiga fetterna består främst av enkelomättat fett som har förmåga att sänka den dåliga kolesterolhalten och höja den bättre. Omega 3 fettsyrorna bidrar till att förhindra rynkor, förbättra hjärnkapaciteten och lindra smärta som vid artrit. Avokado innehåller även oljesyra, en byggsten för omega 9, som är bra för huden och verkar antiinflammatoriskt. Avokado innehåller också mycket E-vitamin som hjälper till att bevara huden mjuk, smidig och frisk samtidigt som håret får extra glans. Kaliumhalten är också hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. Det finns också gott om fibrer, folsyra och vitamin C, A och B samt magnesium. Så det här är en riktigt bra dessert!!