Jag älskar att göra desserter i små burkar, och jag älskar att göra olika lager då det blir så snyggt, så idag blev det chokladpannacotta med tre sorters choklad, mörk, mjölk och vit! Det bästa av tre världar kan man säga :) Jag sötar pannacottan ytterst lite med vaniljsocker, och den här gången använde jag så lite gelatin som jag bara kunde för att få en mer krämig konsistens, precis hur gott som helst! Chokladpannacotta, 4 portioner Receptet gör jag tre gånger och låter det stelna en timme mellan varje lager, här är alla ingredienser du behöver: 1,5 gelatinblad 4,5 dl vispgrädde 3 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad, 50 g mjölkchoklad 50 g vit choklad Gör så här: 1. Lägg 0,5 (ett halvt) gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. 2. Hacka 50 g mörk choklad grovt. 3. Värm upp 1,5 dl grädde i en kastrull. 4. Ta av kastrullen från plattan. Blanda ner chokladen och vaniljsockret och rör tills chokladen smält. 5. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och blanda ner i kastrullen. 6. Fördela i 4 portionsglas eller burkar. Ställ i kylen och låt stelna i 60 minuter. 7. Följ steg 1-6 med med mjölkchokladen, och till sist den vita chokladen och fyll på tills du har tre lager av chokladpannacotta. 8. Servera gärna med lite färska bär! Visst är det lite pyssel och hålla på att göra olika lager, men jag tycker det blir så snyggt och så gott med de olika chokladsmakerna när man blandar dem! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på fler desserter så hittar du dem här: Desserter Bland annat den här pannacottan jag gjorde med Baileys och havtorn, även där i olika lager såklart :) Receptet hittar du här: Pannacotta med Baileys och Havtorn