En perfekt krämig crème brûlée med kanderat råsocker på, det är bland de godaste desserterna jag vet! Idag testade jag att göra en crème brûlée och smaksatte både med vanilj och citron, så himla gott! Crème brûlée med citron, 6 portioner 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 dl strösocker skal från 1 citron 5 äggulor Garnering: Råsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Del vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både frö och stång i en kastrull. 3. Blanda i grädde, mjölk, strösocker och citronskal (endast det yttersta) Låt koka upp, dra av från plattan och låt stå och dra i 15 minuter. Sila bort vaniljstång och citronskal. 3. Vispa ihop äggulorna i en bunke. Tillsätt lite av gräddblandningen under omrörning för att de inte ska bli äggröra. Tillsätt restan av gräddblandningen och vispa ihop. 4. Ställ formarna i en djup långpanneplåt. Fyll formarna till 3/4. Ställ plåten i nedre delen av ugnen och häll på kokande vatten så att de täcker formarna till ungefär hälften. 5. Grädda i cirka 40-60 minuter, har du en låg och bred form tar det kortare tid än om du har en hög. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten. 6. Kyl till de är kalla. 7. Vid servering, strö på 1-2 msk råsocker och bränn med en brännare, alternativt i ugnen på 250 grader grill några minuter. Här är en litet klipp när jag brände crème brûléen: [embed]https://youtu.be/gPFehHxAD4g[/embed] För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter Med äggvitorna som blir över kan man antingen göra maränger eller varför inte en pavlova! Recept på pavlova hittar du här: Pavlova