Crème Catalan är en variant av crème brûlée med apelsinsmak. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt god dessert med knäckigt täcke av råsocker! Crème Catalan, 6 portioner 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 dl strösocker skal från 1 apelsin 5 äggulor Garnering: Råsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Del vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både frö och stång i en kastrull. 3. Blanda i grädde, mjölk, strösocker och apelsinskal (endast det yttersta) Låt koka upp, dra av från plattan och låt stå och dra i 15 minuter. Sila bort vaniljstång och apelsinskal. 3. Vispa ihop äggulorna i en bunke. Tillsätt lite av gräddblandningen under omrörning för att de inte ska bli äggröra. Tillsätt restan av gräddblandningen och vispa ihop. 4. Ställ formarna i en djup långpanneplåt. Fyll formarna till 3/4. Ställ plåten i nedre delen av ugnen och häll på kokande vatten så att de täcker formarna till ungefär hälften. 5. Grädda i cirka 40-60 minuter, har du en låg och bred form tar det kortare tid än om du har en hög. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten. 6. Kyl till de är kalla. 7. Vid servering, strö på 1-2 msk råsocker och bränn med en brännare, alternativt i ugnen på 250 grader grill några minuter. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda desserter som crème catalan så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter Tipsar lite extra om min goda vita chokladmousse med citron och passionsfrukt, så god! Receptet hittar du här: Vit chokladmousse med passionsfrukt Lycka till i köket! <3