Jag är en riktig pannkaksfantast, har alltid varit och kommer alltid så förbli! Det bästa jag vet är när man är utomlands och hittar ett crêperie, då tar jag alltid en crêpes med Nutella och jordgubbar, eller honung och valnötter... eller... alltså det går lika bra med vilken crêpes som helst! :) Den här crêpesen smaksatte jag med vanilj och sedan är det bara att gå loss och fylla dem med Nutella och jordgubbar, eller vad du nu är sugen på, det går ju att variera oändligt! Ingredienser till sex stycken crêpes med Nutella och jordgubbar Crêpessmet: 3 dl vetemjöl 2 dl mjölk 1 msk vaniljsocker 1 krm salt 2 ägg 2 msk smör Fyllning: 1,5 dl nutella En ask jordgubbar Lite florsocker Gör så här: 1. Vispa mjöl, mjölk, vaniljsocker och salt till en slät klumpfri smet. 2. Vispa ner ett ägg i taget. 3. Ställ smeten i kylen i en timme så att den får svälla. 4. Smält smöret i stekpannan och häll i det i smeten och rör om. 5. Stek crêpesen på medelvärme tills de får fin färg. Jag använde 1 dl per crêpes och vickade pannan så det rann ut ordentligt på sidorna så att de blir tunna. 6. Lägg de färdiga crêpesen mellan lite smörgåspapper och låt svalna. 7. Bred Nutella på halva sidan på crêpesen, lägg rikligt med jordgubbar på halva Nutelladelen och vik sedan ihop till en trekant. (se bild nedan) Sedan är det bara att njuta! Jag älskar att steka pannkakor, det är något meditativt med att bara stå i köket och fräsa på en efter en i stekpannan. Det tar sin lilla tid, men det är SÅ värt det! Blir du sugen på att testa fler av mina desserter så ska du kika in här: Fredriks Desserter. Blir du däremot sugen på ännu mer Nutella så måste du bara testa denna: Chokladbollstårta med Nutella! Hoppas du blir sugen att testa lite godsaker! Jag kan lova att både tårtan och crêpesen gick åt som smör i solsken :)