Jag som älskar pannkakor tycker ju det här är den lyxigaste efterrätten man kan få! En klassisk crêpes Suzette som jag flamberar för att det är både coolt och gott! Jag tror det vanliga är att man har 1-2 crêpes, men jag kör på 2-3, det är ju så gott så man vill ha mycket. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Crêpes Suzette. 4 portioner 2,5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg 25 g smält smör Apelsinsås: 50 g smör 0,5 dl strösocker 2 dl färskpressad apelsinjuice (från ca 2 apelsiner) 2 msk Cointreau eller Grand Mariner Vid servering: Vaniljglass Gör så här: 1. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. 2. Tillsätt hälften av mjölken och rör till en slät smet. 3. Vispa i resten av mjölken till och äggen samt smält smör. Låt gärna smeten stå och svälla 15-30 minuter. 4. Stek crêpesen i rikligt med smör på medelhög värme tills de är gyllene. Vik ihop till trekanter och lägg åt sidan. Fram till hit kan man förbereda innan. 5. Apelsinsås – Smält smöret i en stekpanna, tillsätt sockret och låt smälta ihop. 6. Häll i apelsinjuicen och låt puttra på medelvärme tills såsen börjar tjockna. 7. Lägg i crêpesen och låt dem koka med såsen och bli varma. 8. Nu kan man välja att flambera i stekpannan eller lägga upp på tallrikar och flambera vid bordet, lite roligare och lite mer show! Flambering: 1. Tänk på att stänga av fläkten om du flamberar vid spisen. 2. Häll över spriten och tänd med tändare eller tändsticka. Låt elden brinna ur och servera direkt. 3. Om du flamberar på tallriken, använd cirka 0,5 msk. Flammorna blir väldigt små och det är mest en liten blå flamma som kommer, så det är inte så läskigt <3 Vill du ha fler tips på goda efterrätter så hittar du alla mina recept här: Fredriks efterrätter