Har ni testat Dutch baby? En söt ugnspannkaka som man gräddar i stekpannan i ugnen. Fantastiskt gott och för mig som älskar pannkakor på alla sätt och vis är det dröm-efterrätten! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Dutch baby – Söt ugnspannkaka, 2-4 portioner 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 0,25 tsk salt 2 dl mjölk 3 ägg 1 msk smör Vid servering: Florsocker Valfri bär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 210 grader. Ställ in stekpannan så att den blir genomvarm. 2. Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör i mjölken till en klumpfri smet. 3. Avsluta med att vispa ner äggen. 4. Ta ut den heta stekpannan ur ugnen (Tänk på att ha grytvante så du inte bränner dig) 5. Smält smöret runtom hela pannan och häll i smeten, ställ in i ugnen igen och baka i 20-25 minuter tills pannkakan fått fin färg. 6. Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering. 7. Pudra lite florsocker och dekorer med bär. Vill du ha fler recept på pannkakor så hittar du massor av mina recept här: Pannkakor