Här är en riktigt enkel dessert som är otroligt god! Jag ville göra en dessert på burk, men jag ville inte "bara" vispa grädde och ha i, så jag gjorde en vaniljkräm på mascarpone och turkisk yoghurt. Den blev riktigt krämig, lite syrlig från youghurten, och lätt sötad med vaniljsocker. Sedan toppade jag med lite dulce de leche... MUMS! Den här bjöd jag på när bror med familj var på besök, gillade hans kommentar: Alltså, jag brukar inte gilla kladdiga saker, men det här var ju s...-god :) Istället för vanliga digestive använde jag de glutenfria, då tar man hela paketet. Eller baka egna: Hemgjorda digestive Ingredienser till 5 burkar enkel dessert 5 burkar på ca 2-3 dl, ta det du har hemma! 10 digestivekex (eller ett helt paket glutenfria digestive) 15-20 jordgubbar 250 g mascarpone 1 dl turkisk yoghurt 2 msk vaniljsocker 1 dl dulce de leche (cirka, ha på så mycket du vill) 1 dl Blåbär Mynta eller citronmeliss till dekoration Gör så här: 1. Smula digestiven grovt. Lägg hälften av kexen i botten på burken. 2. Dela jordgubbarna och tryck snittsidan mot burken. 3. Vispa mascarpone, turkisk youghurt och vaniljsocker till en slät kräm. 4. Fyll på med krämen så de täcker jordgubbarna, enklast är att använda en spritspåse. 5. Lägg lite blåbär och resten av digestivekexen som nästa lager. 6. Ringla ca 1 msk per portin av dulce de lechen. 8. Avsluta med att ha på det sista av krämen och dekorera med en liten grön kvist och blåbär. Mitt tips när vi åt den var: Tryck ner skeden och gojsa omkring lite :) Det blev otroligt gott!! Den här desserten är även perfekt att ha med sig om man ska iväg på picknick! Bara att sätta på locket och packa med sig! Jag gillar ju desserter på burk, om du också gör det borde du kolla in den här underbart goda citronfromagen! Receptet hittar du här: Citronfromage Hoppas du blir sugen att testa detta, jag lovar, det var otroligt gott!