Tiramisu är verkligen pricket över i efter en middag, eller varför inte en bit till kaffet på eftermiddagen! Jag har testat lite olika recept och är inte så förtjust i de recept som har mycket råa ägg i sig, och de är rätt många olika moment. Så jag hittade på världens enklaste tiramisu, som blir precis lika god! Jag gjorde min tiramisu med baileys och kaffe, men man kan göra massor av olika varianter. Amaretto är väl det vanligaste, men även rom eller annan likör. Man kan baka sina egna savoiardikex också, receptet på dem hittar du här: Savoiardikex Enkel Tiramisu, 6 portioner 3 dl vispgrädde 2 msk strösocker 1 msk vaniljsocker 250 g mascarpone 2 msk baileys, amaretto eller rom 3 dl starkt kaffe 200 g savoiardikex Dekoration 2 msk kakao 1 msk florsocker Gör så här: 1. Vispa grädden med strösocker och vaniljsocker. Vispa den så den blir fluffig, men inte för hårt. 2. Tillsätt mascarpone, baileys eller annan likör och vispa tills välblandat. 3. Häll kaffet i en djup skål. Doppa savoiardikexen i kaffet och lägg i botten på en form på cirka 15x20 cm i diameter. 4. Täck kexen med hälften av krämen. Lägg ett till lager kaffedoppade savoiardikex och avsluta med resten av krämen. 5. Ställ i kylen minst 2 timmar så att tiramisun står till sig. 6. Vid servering, pudra hela tiramisun med kakao. Jag använde en schablon som jag la ovanpå kakaon och pudrade florsocker. Sådana finns på de flesta målaraffärer. Det är roligt att göra lite mönster med schabloner, ett enkelt sätt att få något att se avancerat ut! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: DESSERTER