Frasiga våfflor med lättvispad grädde och sylt är ju bara för gott! Jag kan verkligen äta det när som helst, till frukost, mellis, lunch eller varför inte till middag :) Just frasiga våfflor får du om du äter dem direkt nygräddade, de blir lite mer mjuka om du låter dem ligga ett tag. Jag använder bubbelvatten i mina, jag tycker det ger lite extra fras! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Frasvåfflor, 8 st. 100 g smör 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2,5 dl mjölk 2,5 dl bubbelvatten (eller utan bubblor om du inte har) Gör så här: 1. Smält smöret. 2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. 3. Vispa ner mjölken och vispa till en fast klumpfri smet. 4. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet. 5. Avsluta med att vispa ner smöret i smeten. 6. Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.