Havtorn, havtorn, havtorn... Gud vad jag tjatar om detta bär, men det är faktiskt helt otroligt gott! Nu har jag testat att göra en sorbet på dem också, och bjöd på det en middag jag hade och fick utlåtandet: Den godaste sorbeten vi någonsin ätit! Tjoho! Vad jag glad jag blev! Jag trodde eventuellt att det skulle vara lite för syrligt, men det passade utmärkt i sorbetform! Enkel att göra, med mycket smak, det är recept som jag gillar! Här serverade jag den med lite chokladmousse, men ärligt, det behövs inget annat :) Ingredienser 225 g frysta havtornsbär 2 dl vatten 1 dl socker 1 äggvita 1 msk vatten 1 msk socker Gör så här: 1. Koka upp socker och vatten så att det löser sig 2. Sjud bären med en matsked vatten och en matsked socker i ca 10 minuter 3. Mosa bären genom en sil för att få ut all vätska, blanda havtornssaften med sockerlagen. 4. Kyl blandningen i kylskåpet tills den är helt kall 5. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i havtornssaften 6. Kör vätskan i glassmaskin tills den är en fast fin konsistens, servera direkt eller lägg i frysen.