Den här jordgubbspannacottan blev så god! Jag tänkte på när man äter jordgubbar med grädde och de där sista skedarna när jordgubbarna blivit lite mosade tillsammans med grädden... precis så smakar det! Jag hade i lite lime för att få lite extra syra, så in i bomben gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jordgubbspannacotta, 4 portioner 2 gelatinblad 200 g jordgubbar 1 lime – zest och juice 1 tsk vaniljsocker 5 dl vispgrädde 1 dl strösocker Gör så här: 1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 2. Rensa och skölj jordgubbarna, dela och mosa dem tillsammans med limezest, juice och vaniljsocker. 3. Blanda de mosade jordgubbarna med grädde och socker i en kastrull. Värm upp till första bubblan. 4. Dra av från plattan, krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma vätskan. 5. Fördela i portionsglas. 6. Ställ i kylen minst tre timmar. Dekorera gärna med lime och jordgubbar. Vill du ha fler tips på goda efterrätter så hittar du massor här: Efterrätt