Underbara belgiska våfflor med smak av kardemumma! Kardemummavåfflor går utmärkt att göra i vanligt våffeljärn också, det måste inte vara av den belgiska typen, jag gillar dock när de blir stora och fluffiga :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kardemummavåfflor, 12 st 100 g smör 5 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk salt 1 dl strösocker 1 msk nymalen kardemumma 3 ägg 4,5 dl mjölk, standard + smör till gräddning Gör så här: 1. Smält allt smör i en kastrull eller i mikron, låt svalna något. 2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och kardemumma i en bunke. 3. Separera äggulor och äggvitor. Vispa i äggulor och mjölk i bunken. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. 5. Grädda våfflorna. Jag brukar alltid smörja järnet vid första gräddningen och sedan går det bra att grädda dem direkt. Tips: Gillar du kardemumma lika mycket som jag, strö på lite extra kardemumma efter att du har haft i smeten i våffeljärnet! Jag får alltid frågor om mitt våffeljärn, det är lite dyrt men det är det som är mest likt det morfar har och det ger sådär höga och goda våfflor. Du hittar det här: Sage våffeljärn (Annonslänk) Vill du ha fler goda recept på våfflor så hittar du alla mina recept här: Våfflor