Idag blev det ett desserttips! Jag har tänkt att jag vill göra något vitt och grönt ett tag och då börjar jag gå runt och tänka på det ända tills jag är nöjd. Resultatet blev en riktigt fräsch dessert med en vit chokladmousse, varvat med en frisk avokadomousse och toppade det hela med lite myntasås. Smakerna påminner en hel del om drinken Mojito! :) Mousserna är verkligen plättlätta att göra! Jag har aldrig gjort avokadomousse tidigare, men jag kan lova att det inte är sista gången! Ingredienser till 4 portioner: Avokadomousse 1 väl mogen avokado 1 lime skal av 1/2 lime 1 dl florsocker 1 dl vispgrädde Vit chokladmousse Vit chokladmousse 100 gram vit choklad 1 dl vispgrädde 1 dl turkisk yoghurt Myntasirap 1 dl vatten 1 dl socker 2 msk finhackad mynta Gör så här: 1. Klyv och gröp ur avokadohalvorna, lägg i en skål och blanda ner rivet skal av en halv lime samt saften från hela. 2. Mixa avokadon till puré med florsockret. 3. Vispa grädden till båda mousserna den ska vara lättvispad. Blanda ner hälften i med avokadopurén. Ställ åt sidan. 4. Finhacka chokladen och smält den i vattenbad. 5. Blanda ner turkiska yoghurten i den vita chokladen, vänd sedan ner resten av grädden. 6. Varva moussen med varandra i ett glas. Låt moussen vila i kylen i minst 30 minuter. 7. Koka upp vatten och socker och låt stormkoka 2 minuter. Låt sockerlagen svalna och mixa sedan med myntabladen. 8. Häll på myntasåsen precis vid servering. Garnera gärna med några färska myntablad.