Idag bakade jag min allra första ostkaka, och herrejösses vad gott det blev!! Jag har varit så sugen att testa, och sen har jag fastnat i att man ska ha ostlöpe, och det verkade lite klurigt. Den jag gjorde idag är gjord på enkla ingredienser, och smakade gudomligt! Det är väldigt gott när man har i grovhackade mandlar och den härliga konsistensen på ostkakan. Det bara blir sådär moffigt gott! Jag var tvungen att ta en bit till direkt efter första :) Ingredienser till en ostkaka för 8 portioner 1 msk smör 4 ägg 0,5 dl socker 0,5 dl vetemjöl 500 g cottage cheese (keso) 3 dl grädde 1 dl mandel 2 bittermandlar Till servering Lättvispad grädde Sylt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form på ca 15x25 cm med smör. 2. Grovhacka mandel och finriv bittermandeln. 3. Vispa ihop ägg, socker och vetemjöl till en jämn smet. 4. Rör i keso, grädde, mandel och bittermandel. 5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter till ostkakan har fått fin färg. Skaka lite på formen så ska mitten av kakan vara fast och inte dallrig. 6. Låt kakan svalna i formen, serveras ljummen med vispad grädde och sylt. Jag serverade med jordgubbssylt :) Receptet är verkligen lätt, och det är ju i princip som en tjockpannkaka, fast med lite andra ingredienser bara! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hoppas att du blir sugen att testa! Ostkaka med lättvispad grädde och jordgubbssylt är gott både som dessert eller till fikat! Vill du ha fler tips på desserter så borde du kika in här: Fredriks desserter Tänk dig en rejäl bit ostkaka och just din favoritsylt. Helt perfekt att göra när man ska ha gäster hemma!